Glumci Pavle i Branko Ilić gosti programa “Veče sa” u Rivi u 22:30h

Stalni segment Pratećeg programa Ljetopisa – Javno čitanje sa ličnostima iz Bara, poznatije kao „Veče sa“ održaće se treći put u ustaljenom terminu, u nedjelju, od 22:30h. Ovoga puta mjesto susreta lijepo kazivanih stihova, odabranih nota, anegdota i ugodnog razgovora biće lokal Riva na Šetalištu kralja Nikole, a gosti večeri biće glumci, braća Pavle i Branko Ilić. Ulaz je slobodan, pa su dobrodošli svi oni koji žele da svoje sugrađane upoznaju iz jedne sasvim druge, bliže perspektive i da se opuste u lijepoj atmosferi u kojoj umjetnost osvaja na najneposredniji način.

Branko Ilić je rođen 1977. godine u Tuzli u Bosni i Hercegovini. Po završenoj osnovnoj školi upisuje su u gimnaziju u Baru, u Crnoj Gori, a zatim 1996. godine upisuje se na FDU na Cetinju u klasi prof. Borislava Stjepanovića. Fakultet završava 2000. godine, prosječnom ocjenom  9. Po završetku studija potpisuje ugovor o pripravničkom radu sa Gradskim Pozorištem u Podgorici. Nakon isteka pripravničkog staža, potpisuje ugovor na FDU na Cetinju i započinje asistentski rad pod mentorstvom red. prof.  Stjepanovića i istovremeno nastavlja honorarni angažman u Gradskom Pozorištu čiji je stalni  član i danas. U nastavi ostaje aktivan i 2006. godine započinje rad kao asistent i predavač u Osijeku na ADU. Magistrirao je 2012.  pod mentorstvom red. prof. Branislava Mićunovića, magistarskim radom “Organskom igrom do umjetnosti”. Rad je ocijenjen najvišom ocjenom. 2016. godine je na fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju izabran u zvanje docent na predmetima Gluma i Rad s glumcem. Ostvario je na desetine uloga u skoro svim pozorištima u Crnoj Gori u predstavama među kojima su: Pipi Dugačarapa, Zauvijek tvoj, Arlekin, sluga dvaju gospodara, Vladimir i Kosara, Spašavaj se svoje žene, Lažljivci, Instant seksualno vaspitanje, Kod Nojeve barke u osam, Čuvari tvog poštenja, Lista za ljubav, i dr. Igrao je u dva dugometražna igrana filma, jednom TV filmu i nekoliko TV serija u kojima je ostvario zapažene uloge. Takođe, osvojio je brojne nagrade za svoj rad, među kojima se izdvajaju  Nagrada za glumačko majstorstvo u Subotici i Nagrada za najbolju mušku ulogu na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Kao voditelj radio je na nekoliko televizija u Crnoj Gori.  Jedan je od osnivača NVO “Teatar Mladih”, koja se bavi produkcijom pozorišnih predstava.

Pavle Ilić je rođen  1973. godine u Tuzli u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi red. prof. Bora Stjepanovića. Stalni  je član ansambla Gradskog pozorišta od 1999. godine u kome je ostavrio brojne uloge, među kojima su one u predstavama: Zauvijek tvoj, Spašavaj se svoje žene, Pipi Duga čarapa, Arlekin, sluga dvaju gospodara, Nenagrađeni ljubavni trud, Ljubavna priča o Henriku i princezi Harijeti, Julija i Romeo, Karakteri, Ostatku napredak, Vilenjak, Petar Pan, Vladimir i Kosara, Udri Ženski, Lažljivci, Instant seksualno vaspitanje, Više od terapije, Čuvari tvog poštenja i dr. Glumio je i u komadima Crnogorskog narodnog pozorišta, Centra za kulturu Tivat. Ostvario je i uloge u filmovima Pogled sa Ajfelovog tornja, U ime oca i sina, zatim dokumentarno-igranom filmu Voda je puštena na gospođin dan, kao i TV seriji Budva na pjenu od mora.