Veče sa Bojanom Brajović, Draganom Erjavšek i Nikolom Bulatovićem

Posljednje ovogodišnje Javno čitanje sa ličnostima iz Bara biće održano u nedjelju, 13. avgusta u lokalu Gvardija na Šetalištu kralja sa početkom u 22:30h. Gosti ovog segmenta Pratećeg programa biće gitaristkinja Bojana Brajović, profesorica crnogorskog jezika Dragana Erjavšek i glumac Nikola Bulatović. 

Bojana Brajović je diplomirala na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Vere Ogrizović, kao prvi crnogorski diplomirani gitarista. Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade na takmičenjima i usavršavala se na seminarima kod eminentnih svjetskih gitarista (R.Dyens, R. Andia, E. Karamazov, T. Hoppstock). Nastupala je na brojnim festivalima u Crnoj Gori i inostranstvu ( Bar Guitar Fest, Barski ljetopis, Guitar open festival, Festival gitare Kras u Sloveniji, Cantiere della musica Casino guitar fest u Italiji, Guitar Art summer fest u Herceg Novom). Sarađivala je sa crnogorskim Simfonijskim orkestrom i svirala u kamernim ansamblima sa violončelom, flautom, u duu, triju i kvartetu gitara. Od 2006. godine je predsjednica Udruženja gitarskih izvođača i pedagoga Crne Gore – Argus, koje je deset godina organizovalo nastariji festival klasične gitare u Crnoj Gori, Bar guitar fest. Predaje gitaru i vodi gitarski odsjek u muzičkoj školi “Vasa Pavić“ u Podgorici.

Dragana Erjavšek je profesorica crnogorskog jezika. Rođena je Baranka sa adresom u Nikšiću. Radila je kao novinar i voditelj u Radio Baru. Pisala je za Barske novine, bARS časopis, Juventas, Ars Poetica, Siesta online magazine, Gardencafe, Mulj. Urednica je magazina StereoARt. Piše prozu, poeziju, književne recenzije i osvrte na muzičku scenu. Objavila je tri samostalne i više zajedničkih publikovanih knjiga.

  Nikola Bulatović je glumac, rođen 1972. u Kopenhagenu u Danskoj. Glumu je 1997. diplomirao na FDU u klasi  Milenka Maričića. Godinu dana kasnije postao je stalni član Pozorišta na Terazijama.  Ostvario je brojne uloge u predstavama, filmovima, ali i TV serijama. Nekoliko naslova potpisao je kao producent, kompozitor, reditelj i scenarista.  Od 2006. vlasnik je studija za obradu zvuka „Plava kuća“. Studio se bavi sinhronizacijom crtanih filmova i dugometraznih animiranih filmova za djecu. I sam je do sada sinhronizovao više hiljada epizoda crtanih filmova i par dugometražnih animiranih filmova za djecu. Svira na gitari i klaviru.