Ulični teatar i radionice maski reditelja Ferida Karajice

Prateći program 30. Barskog ljetopisa u naredna tri dana biće u znaku nedavno otvorene plažne biblioteke koja je na Topolici (Riva) otvorena za građane svakog dana u periodu od 16h do 18h. Osim toga, za 19. jun najavljen je ulični teatar, odnosno performans sa maskama koji će u Parku iza Dvorca kralja Nikole od 20h, potom na Trgu Vladimira i Kosare od 21:30h, izvesti studenti treće i četvrte godine Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, pod vođstvom reditelja Ferida Karajice. Novi performans izvešće dan kasnije, takođe od 20h u Gvardiji, a zatim na Šetalištu od 21:30h.

Ferid Karajica je kao reditelj do sada potpisao veliki broj predstava, ali i opera. Redovni je profesor Scenskog pokreta na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a predaje i na Fakultetu na Cetinju. Karajica će 21. juna od 11h na platou ispred Dvorca kralja Nikole voditi i radionice maski za odrasle.

Prateći program u srijedu, 21. juna biće zaokružen izložbom studenata FVU Univerziteta Mediteran i čitanjem poezije Foruma mladih pisaca KIC-a „Budo Tomović“ (plato ispred Dvorca u 20h).
Svi najavljeni programi su besplatni za posjetioce.