Sanel Redžić (gitara) i Jovan Bogoslavljević (violina) na Ljetopisu, 04. avgusta

Duo koji čine gitarista Sanel Redžić i violinista Jovan Bogoslavljević, nastupiće u Dvorcu kralja Nikole, u subotu, 04. avgusta. Ulaz na koncert je besplatan. 

Sanel Redžić je rođen 1988. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Jedan od najperspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlađe generacije, kome mnogi muzički kritičari i ljubitelji klasične muzike predviđaju blistavu svjetsku karijeru. Sanel je uz veliki repertoar, koji se sastoji od muzike baroka pa sve do moderne muzike, stvorio važno ime na internacionalnoj sceni. Gitaru počinje da uči sa osam godina u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, gdje je 2007. godine okončao svoje školovanje sa najvišim ocjenama u klasi Predraga Stankovića. Nakon toga Sanel se upisuje na Muzičku akademiju „Franz Liszt“ u Weimaru, gdje je studirao kod Thomasa Müllera-Peringa i Ricarda Gallena. U toku studija imao je priliku pohađati i masterklase kod mnogih profesora gitare kao što su Costas Cotsiolis, William Kanengiser, Judicael Perroy, Aniello Desiderio, Denis Azabagić, Dejan Ivanović, Petr Saidl, Jorgos Panetsos, Thomas Offerman, Jozef Zsapka, Darko Petrinjak i mnogi drugi. U junu 2005. godine, Sanel je proglašen najtinejdžerom opštine Tuzla za školsku 2004/2005 godinu. Do danas, Sanel je oduševio publiku i medije na preko 1000 nastupa i solo koncerata u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Ukrajini, Poljskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Španiji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Portugalu, Čileu, Kini, Japanu, Indiji i SADu. Koncertirao je na profiliranim binama kao što su Concertgebouw Amsterdam, Tokyo Bunka Kaikan Recital Hall, Hakuju Hall te Yamaha Hall, National Philharmonic of Ukraine, Philharmonic Paul Constantinescu Ploiesti i mnogim drugim. Na internacionalnim takmičenjima kao što su Tokyo i Tychy, „Forum Gitarre Wien“, Markneukirchen, Changsha u Kini, „Anna Amalia“ Weimar, Fernando Sor Rim, Emilio Pujol Sassari, Iserlohn, „Andres Segovia“ Velbert, Kutna Hora, „Guitarmania“ u Lisabonu ili „Guitar Art Festival“ u Beogradu, stekao je mnoge važne nagrade i priznanja za svoj rad. U međuvremenu je i sam postao član žirija, na mnogim takmičenjima za mlade gitariste, te redovno održava masterklase. Od 2006. godine Sanel Redžić je snimao CD-ove u Sarajevu i Lajpzigu. Posljednji je nastao u saradnji sa MDRom. Aktuelni CD, produciran u Kelnu, izlazi početkom Aprila 2013. Pored toga imao je priliku snimati za mnoge radio i TV stanice, te svirati sa različitim orkestrima.

Mr Jovan Bogosavljević rođen je 1908. godine. Muzičko obrazovanje sticao je od oca Dragutina i prof. Tatjane Olujić na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, kao i od jednog od najvećih izvođača i pedagoga današnjice, Igora Ojstraha, u Briselu. Dobitnik je mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu, ali i nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije – za najboljeg mladog umetnika. Kao solista, nastupao je sa najznačajnijim orkestrima i dirigentima u zemlji, muzicirao u najpoznatijim koncertnim salama. Na međunarodnoj sceni nastupao je kao solista sa orkestrima i značajnim dirigentima i pijanistima od Kine, Japana, Argentine, Poljske, Grčke, Danske, Finske, Italije, Austrije, Francuske, pa do Švajcarske, Slovenije, Hrvatske… Poslednjih godina značajnu saradnju ostvaruje sa renomiranim pijanistom Aleksandrom Serdarom, na domaćoj i na međunarodnoj sceni. Od 2009. godine nastupa kao solista i gost na koncertima širom Evrope sa Evropskim kvartetomiz Minhena,Basiona Amorosa. Duži niz godina stalni je član kvintetaBeltangokoji nosi epitet jednog od najboljih u svetu. Bavi se pedagoškim radom na Fakultetu umetnosti u Nišu, a na glavnom predmetu Violina je redovni profesor.