Rondović: „Djeca su vaša buduća publika“

 Sinoć je na Šetalištu kralja Nikole predstavom za najmlađe „Luckasti klovnovi“, poslije nekoliko godina pauze, započeo Prateći program „Barskog ljetopisa“.

Veliki broj mališana, ali i slučajnih prolaznika, s nestrpljenjem je iščekivao predstavu. Reflektori su označili prostor u kom će grad postati scena.

Glumice Anđelija Rondović i Sanja Vujisić donijele su tekst Toda Nikoletića na jedan posve šarmantan način, animirajući ne samo najmlađu publiku već i roditelje. „Igranje na sceni, koja to nije, iziskuje puno koncentracije jer se gledalište nalazi sa svih strana, ali ima i svoje čari“, kazala je Rondović, dodavši da su djeca jednako važna publika: „Festivali moraju da imaju predstave za djecu zato što su oni vaša buduća publika. Ako ne počnemo odatle onda je ljude kasnije sramota da idu u pozorište, onda ne mogu, nemaju sa kim, a ovako ih navikavate na razne senzacije koje dobijaju od pozorišta. Nema bolje stvari nego raditi i igrati predstave za djecu i, na kraju krajeva, dovesti predstave za djecu.

“Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašave borbe nadjačavanja, spletki, smicalica. Kroz prikazivanje sukoba, djeca se dovode do spoznaje da sreća i radost treba da osvoje naša srca koliko god bilo tuge na svijetu. Ova predstava nastala je u produkciji Korifej festa, a Rondović kaže da je rad na toj manifestaciji svojevrstan dug gradu u kojem stvara: „Od 7. do 21. avgusta imaćemo deveti po redu internacionalni „Korifej festival“ u Kolašinu. Imaćemo više predstava nego dana i to je za nas zaista velika stvar. Radi se o festivalu alternativnog pozorišta, i ove godine će imati svoju pozorišnu produkciju, ja ću raditi monodramu i to je na neki način odraz mog poštovanja i onoga što dugujem svom gradu u kome stvaram“, kazala je glumica.