Prvi solistički koncert Ive Pavlović na Ljetopisu

 bARS segment Ljetopisa još jednom se pokazao kao svetionik koji ukazuje put mladim barskim umjetnicima, i sigurna luka u kojoj neki od njih čine svoje prve korake u koncertnoj karijeri.

U svojoj misiji da afirmiše najtalentovanije Barane iz noći u noć okuplja sve veći broj publike.

Koncert pijanistkinje Ive Pavlović dokaz je da barska publika sve više njeguje odnos prema klasičnoj muzici, a kako je Pavlovićeva studentkinja Muzičke akademije u Zagrebu, njenom prvom solističkom nastupu prisustvovali su i predstavnici konzulata Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

„Nastupala sam i ranije u ovoj sali kao učenica ŠOMO ’Petar II Petrović Njegoš’ na godišnjim koncertima, ali ovo je moj prvi solistički koncert i velika mi je čast što je moj nastup upravo u rodnom gradu i na Ljetopisu, festivalu koji pratim odmalena. Zadovoljstvo je svirati pred barskom publikom koju čine porodica i prijatelji koji me podržavaju od prvog dana“, kazala je Pavlovićeva dodavši da pred takvom publikom nema treme već je uživanje nastupati.

   Osnovno muzičko obrazovanje Iva je završila u Baru, a Srednju muzičku školu za talente „Andre Navarra“ u Podgorici učila je paralelno Gimnazijom u Baru. Od šestog razreda osnovne škole do kraja srednjoškolskog obrazovanja bila je dobitnica stipendije Ministarstva prosvjete Crne Gore za talentovane učenike. Trenutno je studentkinja druge godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dalibora Cikojevića. Tamošnji obrazovni sistem čini joj se strožim, a kako kaže, konkurencija je velika.

„Mladi muzičari su na visokom nivou, svi sviraju jako dobro i na prijemnom ispitu je bila velika konkurencija. Moj profesor je završio akademiju u Beču, tako da se ja školujem po bečkom sistemu i tu postoji mala razlika“, kazala je mlada Baranka i izrazila želju da ubuduće što više nastupa u Crnoj Gori i inostranstvu.