Promocija zbirke priča „Voz“ Mirka Rakočevića u nastavku zimske scene

Ljubitelji pisane riječi moći će u četvrtak, 08. februara, da prisustvuju promociji zbirke kratkih priča „Voz“, koja počinje u 19h u sali Dvorca kralja Nikole. Osim autora, gost večeri biće kritičar i izdavač, Radomir Uljarević, koji će govoriti o knjizi. 

Majstor pripovijedanja, Mirko Rakočević, obogatio je književnu scenu u Crnoj Gori jednom posve neobičnom knjigom kratkih priča jednostavnog imena – „Voz“. U novoj knjizi Mirko Rakočević se „pozabavio“ događajima druge polovine prošlog vijeka, „dodirujući“ u svakoj priči, kratkim opaskama, i današnje vrijeme, a sve uz pomoć i podršku književnih junaka koje je uveo u literaturu sa autentičnim imenima i prezimenima.

Mirko Rakočević autor je rođen u Bijelom Polju, 1968. godine. Do sada je objavio sljedeće naslove: „Ukleti pesnik Risto Ratković“ i romane „Bedem“ i „Poslednji san u Nađmeđeru“. Sa akademikom Radomirom Ivanovićem priredio je knjigu „Književna kritika o Ristu Ratkoviću“. O ranijem stvaralaštvu Rakočevića, tj. o romanima „Bedem“ i „Poslednji san u Nađmeđeru“, književna kritika je dosta pisala. Dr Naum Radičeski kaže da o romanu „Bedem“, možemo već danas, bez neophodne vremenske distance, govoriti kao o klasičnom djelu crnogorske književnosti. Rakočević živi i stvara u Podgorici.