Promocija romana “Nedokazive istine Lameka Ćisuma” Kemala Musića

Ponedjeljak, 31. jul je dan kada će u okviru književnog programa Večernje scene Ljetopisa biti promovisan roman “Nedokazive istine Lameka Ćisuma” Kemala Musića. Književno veče, čiji će moderator biti Radoman Čečović, počinje u 21h na platou ispred Dvorca kralja Nikole. 

Kemal Musić je crnogorski prozni pisac, novinar i poslenik kulture. Rođen je 1972. godine u Godijevu kod Bijelog Polja. Diplomirao je studije bankarstva i osiguranja na Fakultetu za menadžment u Beogradu. Dugo  je bio novinar u brojnim crnogorskim i srbijanskim medijima. Radio je u Opštini Bijelo Polje u Kancelariji za odnose sa javnošću, a sada je vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije.

Objavio je romane:  Žig (nominovan za prestižnu nagradu Meša Selimoviću Tuzli), Nešto nalik punom mjesecu i Nedokazive istine Lameka Ćisuma(najnoviji roman koji je izašao ove godine), te knjige priča i reportaža: ZasjedaLuda kućaKad su vukovi gladni biće oštra zimaZasjeda i druge priče (izbor), Priče o malim i velikim čudima (sa Radomanom Čečovićem) i izbor crnogorske kratke priče Zborno mjesto (sa Bogićem Rakočevićem). Zastupljen je u školskim i studijskim programima, antologijama, rječnicima, leksikonima i izborima proze. Priče su mu prevođene na engleski, francuski, albanski i slovenački jezik.  Za svoj rad dobio je nekoliko književnih i novinarskih nagrada: OdziviAvdo MeđedovićBoško Pušonjić, kao i nagradu Društva crnogorskih novinara za knjigu reportaža.