Predstava “Pitam se, pitam, koliko sam bitan” beogradskog pozorišta “Boško Buha” 11. jula u Dvorcu

U sklopu Pratećeg programa 32. “Barskog ljetopisa”, u četvrtak, 11. jula, u sali Dvorca kralja Nikole, biće odigrana dječija predstava „Pitam se, pitam, koliko sam bitan“, nastala po tekstu Erlenda Lua, a u režiji Jane Maričić. Predstava počinje u 21:30h.

Karte, čija cijena iznosi 3 eura, mogu se rezervisati pozivom na broj telefona 068/278-760 ili kupiti, na dan igranja predstave, na info pultu Festivala na ulazu u Dvorac. 

 

Pozorište „Boško Buha“

Erlend Lu

„PITAM SE, PITAM, KOLIKO SAM BITAN“

Režija: Jana Maričić

Dramaturgija: Milena Depolo

Scenografija: Veljko Stojanović

Kostimografija: Snežana Veljković

Kompozitor: Božidar Obradinović

Koreografija: Maja Kalafatić

Scenski govor: Dijana Marojević

Igraju: Stefan Bundalo, Aleksandar Milković, Teodora Ristovski, Miloš Vlalukin, Jelena Trkulja

Trajanje: 60 min. | Uzrast: 5+

 

O predstavi:

Erlend Lu, čuveni norveški savremeni pisac, i jedan od omiljenih pisaca domaće čitalačke publike, napisao je i serijal knjiga za djecu čiji je glavi junak vozač viljuškara Kurt. U ovoj priči, Kurt je, zbog visokog društva u kojem se kreće, postao nesiguran u sebe, i sa svojim malim sinom polazi u potragu za svojim velikim djelom koje će mu pomoći da i on postane važan u svom okruženju. Dok smo pravili ovu predstavu za djecu, nismo željeli da budemo neki pametni veliki ljudi koji će ih nečemu naučiti. Uostalom, djeca su vrlo često mnogo pametnija od nas, baš kao što je i Bud, koji ima svega nekoliko godina, pametniji od svog tate Kurta. Htjeli smo da djeci ispričamo priču i da sa njima podijelimo misli, brige i osjećanja koja su se u nama rađala dok smo se družili sa Erilendom Luom i njegovim glavnim junakom, Kurtom.                                                                            Milena Depolo