Predstava-koncert: “Da i Re, telo kao instrument” na šetalištu kod “Planeta”

Programski sadržaji „Ljetopisa“ nastavljaju se pozorišnom umjetnošću. Naime, u subotu, 14. jula, u okviru pratećeg programa, na šetalištu kod kafea „Planet“ biće odigrana predstava-koncert „Da i Re, telo kao instrument“, koju je režirala Višnja Obradović, u produkciji UG „Otvoreni krug“ iz Novog Sada. Prisustvo programu, koji počinje u 21h je besplatno.

UG “Otvoreni krug”, Novi Sad
“Da i Re, telo kao instrumetn” 
režija: Višnja Obradović

Izvođači: Marko Dinjaški i Ana Vrbaški
Dizajner zvuka: Goran Vujičin
Kostimi: Nataša Jovičić (“Lutkart”) 
Stilista: Budislav Vlajko (“Beastic” studio)

 

„Alice in WonderBand“ je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je tijelo ritmički instrument. „Da i Re, telo kao instrument“ je i koncert i predstava i prikazuje muško-ženski odnos u svim njegovim nijansama: muškarac i žena kao predmeti međusobne pažnje, partneri u igri, druženju, kao brat i sestra ili partneri u ljubavnom odnosu.

„Alice in WonderBand“ je životni projekat dvoje umjetnika, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, svojevrsna umjetnička laboratorija koja traje od 1998. godine. Žive na obodu Nacionalnog parka Fruška Gora i stvaraju umjetnost u skladu sa prirodom. Ovo dvoje izvođača su partneri već 21 godinu, na sceni, kao i u životu, što donosi novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu u predstavi. U svom izrazu umjetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, plesom, cirkusom.  Predstava je nagrađena na „Art Trema“ festivalu u Rumi i Internacionalnom festivalu alternativnog teatara „Gest“ u Sečnju.

„Predstava je o nizu beskrajnih mogućnosti za kreativnost i razvijanje kreativnosti korišćenjem sopstvenog tela, osetljivosti i dosetljivosti. Lepota i lakoća scenskog značenja i zvučanja, dostupna uvek i na svakom mestu…“
Vladislava Vojnovic, dramaturškinja, spisateljica, scenaristkinja

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“
Peter Kes, Zidojče cajtung