Otvaranje plažne biblioteke i javno čitanje sa ličnostima iz Bara

U nedjelju 18. juna realizuju se prvi sadržaji Pratećeg programa 30. Barskog ljetopisa, koji će se od sjutra održavati svakodnevno na različitim lokacijama u Baru, sa ciljem da kulturu i umjetnost učine dostupnim svima. Tako će Bar od sjutra, pa sve do kraja Festivala biti u znaku različitih programa iz oblasti likovnog, pozorišnog, muzičkog i književnog stvaralaštva.

Prvi segment Pratećeg programa predviđen za sjutra je otvaranje plažne biblioteke na lokaciji Topolica/Riva. Tamo će se na štandu Barskog ljetopisa u periodu od 16h-18h moći iznajmiti knjiga za čitanje. Pripremljen je fond od preko 200 naslova različitih žanrova, za djecu i odrasle. Procedura je jednostavna – treba samo, po izboru željenog naslova da založite 5€, nakon čega dobijate priznanicu.  Novac će vam biti vraćen kada vi vratite knjigu, odnosno zadržan kao nadoknada, ukoliko to ne uradite.

Prvo javno čitanje sa ličnostima iz Bara biće održano u bašti lokala Gvardia (Šetalište kralja Nikole) od 22:30h. Gosti koji otvaraju ovaj programski segment su:

  • Dijana Marojević – profesorica retorike, dikcije i scenskog govora na FDU, Beograd;
  • Milan Vujović – novinar Radio Bara, koji je izdao nekoliko knjiga medju kojima i dva romana: Agnostik i Ništa se nije promijenilo;
  • Muzičari iz orkestra Omera Hodžića.