Počele prijave za Školu grafike sa Natašom Drešić

Prateći program 32. „Barskog ljetopisa“, nakon uspješno održane i izuzetno posjećene prve, i ove godine obuhvatiće Školu grafike sa Natašom Drešić.

Škola će početi sa radom 8. jula, od kada će se svi prijavljeni učesnici svakodnevno okupljati u Starom Baru, u crkvi Svetog Marka, u periodu od 9h do 12h. Kako je predviđeno, trajaće do 22. jula kada će u crkvi Svete Venerande u Starom Baru biti upriličeno otvaranje izložbe završnih radova polaznika.

Učešće u ovoj školi je besplatno i mogu se prijaviti svi uzrasti. Stariji od 12 godina mogu je samostalno pohađati, dok djeca mlađa od 12 godina moraju biti u pratnji roditelja. Broj mjesta je ograničen na 30 učesnika.

Kontakt za sve informacije i prijavljivanje je 068/278-760.

Nataša Drešić, apsolvent magistarskih studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani, rođena je 1987. godine u Baru. Osnovne i specijalističke studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na grafičkom odsjeku, u klasi prof. mr Anke Burić 2016. godine. Tokom 2015. godine bila je na studijskom usavršavanju na „Ecole Superieure d’Art de Lorraine“ u Metzu, u Francuskoj. Dobitnica je brojnih stipendija i priznanja, među kojima je i stipendija CANU za podsticanje umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2017. godinu. Iste godine postala je član ULUCG. Tokom 2017. godine je radila kao pripravnik na slikarskom odsjeku na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Trenutno radi kao likovni pedagog u OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi. Značajne kolektivne izložbe i radionice su joj: „Belt and Road China & CEEC Print Exhibition“ (Ningbo, Kina, 2018), grupna izložba „Art rooms“ (Crna Gora, 2017), Festival umjetnosti „Virski“ (galerija „V. A. Leković“, Bar, 2016), „17. Internacionalno bijenale grafike – Sarcelles“ (Pariz, 2015), „Mozaik malog formata X“ (Mala galerija ULUPUDS-a, Beograd, 2015), Kolektivna izložba studenata („Galerija 42“, Cetinje, 2014), „Mozaik malog formata“ – radionica mozaika („Barski ljetopis“, Stari Bar, 2013), „Henri Mur kao inspiracija“, grafička radionica s britanskom grafičarkom Sarom Gilet (galerija „Miodrag-Dado Đurić“, Cetinje, 2012). Iza nje su i samostalne izlože: „Jesen grafike“ (2017), „Samoozbiljenje“ (Crnogorska komercijalna banka, Podgorica, 2017. i „Barski ljetopis“ 2017), „Samoozbiljenje“ (Centar savremene umjetnosti Crne Gore, galerija „Centar“, Podgorica, 2017), „Diplomska izložba“ („Galerija 42“, Cetinje, 2016), „Ecole Superieure d’Art de Lorraine“.