Otvorena plažna biblioteka na Topolici (Riva) – više od 200 naslova za djecu i odrasle

Prateći program 30. Barskog ljetopisa,  zvanično je započet u nedjelju, 18. juna u 16h, otvaranjem plažne biblioteke na lokaciji Topolica (Riva). Tako će od danas pa sve do 19. avgusta posjetioci ove plaže u periodu od 16h-18h moći iznajmiti na prepoznatljivom štandu Ljetopisa knjigu za čitanje.

Pripremljen je fond od preko 200 naslova različitih žanrova, za djecu i odrasle, tako da će svaki zaljubljenik u lijepo pisanu riječ moći da pronađe nešto za sebe ukoliko poželi da se upravo na taj način opusti na moru.

Procedura iznajmljivanja knjiga je jednostavna – zainteresovani treba samo da, po izboru željenog naslova, založe 5 eura, nakon čega dobijaju priznanicu.  Kada požele da razduže knjigu, vraća se i novac. U slučaju da knjiga bude zadržana ili vraćena oštećena, novac se zadržava kao naknada.

Organizatori  su koncept plažnih biblioteka osmislili kako bi, u skladu sa jednom od osnovnih ideja Festivala i konkretno Pratećeg programa, umjetnost i kulturu učinili bliskijim i pristupačnijim svima. Ovo je upravo način da se ljudima književna umjetnost približi i poistovjeti sa atmosferom relaksacije u lijepom ambijentu barskih plaža i da se čitaocima, kako odraslim tako i onim najmlađim, pruži prilika da do svojih omiljenih štiva dolaze lako i brzo.

Riječ je o samo jednom u nizu segmenata Pratećeg programa jubilarnog Ljetopisa koji se realizuje na raznim lokacijama u Baru i koji će pokazati da umjetnost može da bude i jeste svuda.