Odložena konferencija “Festivali u doba krize”

Draga publiko,

 

Obavještavamo vas da se konferencija “festivali u doba krize”, čije je održavanje planirano za utorak, 4. avgust, odlaže zbog mjera opreza i predostrožnosti.

O novom datumu održavanja iste blagovremeno ćemo Vas obavijestiti.

 

****

Konferencija pod nazivom „Festivali u doba krize“, koja se organizuje kao dio programa Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, biće održana u utorak, 4. avgusta na Pjaci od kina u Kotoru, sa početkom u 20h.

Svoja gledišta o datoj temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije, kao i o pitanjima pozicije, uticaja, značaja mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima izložiće direktori i direktorke najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji i regionu, među njima i Ksenija Popovićdirektorka „Barskog ljetopisa“.

Osim nje, na konferenciji će govoriti Ana Vukotić, ispred Festivala internacionalnog alternativnog teatra, Ivan Radojičić, direktor Festivala uličnih svirača iz Nikšića, Zoran Rakočević, koji se nalazi na čelu Festivala „Korifej“ iz Kolašina, direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara Dora Ruždjak PodolskiDragica Milić, direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture i predstavnici Opštine Kotor. Domaćin i moderator biće direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista Ratomir Martinović.

Osim pitanjima uticaja epidemije na održavanje festivala i njihovo mjesto u izazovnim društvenim okolnostima, učesnici će se baviti i aktuelnim i budućim formama, načinima i sadržaju koji festivali komuniciraju sa publikom, kao i definisanjem novog, nadano i boljeg, i u pogledu života festivala.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, konferencija će se održati uz prisustvo ograničenog broja publike novinara, a svi zainteresovani istu mogu pratiti uživo preko društvene mreže Facebook ili putem YouTube kanala Festivala KotorArt.