Nuri Ramadani: Baru je potrebno više Kikija

   U okviru programa bARS festivala “Barski ljetopis”, mural je, na zidu barskog bioskopa, dobio Kiki, čovjek koji je obilježio djetinjstvo mnogih od nas, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

„Kiki je prodavao prve slatkiše za koje smo znali ispred barskih osnovnih škola i bioskopa. Upravo tu je prije 25 godina prodavao kikiriki, čibuke, lizalice, ‘bombone na lastiku’… i mnoge druge stvari koje smo obožavali. Našeg dragog Kikija pamtimo kao divno stvorenje koje je čuvalo naše tajne i nikad nije dopuštao da se ‘digne glas na djecu’ čak i kad bismo pravili probleme“, kazao je selektor bARS-a Željko Milović izražavajući zadovoljstvo što je David Husić još jednom nadmašio sebe i nacrtao Kikija onakvim kakvim smo ga znali, „nasmijanog, vedrog, dobrog čovjeka od kojeg smo kao djeca naučili kako da dijelimo i kako da dobijemo ono što želimo iako nemamo novca“.

Otvaranju murala je prisustvovala i Kikijeva porodica iz Tetova – sin Nuri Ramadani, profesor u tamošnjoj srednjoj školi, unuci, praunuci…

“Ponosan sam što sam Kikijev sin, a to je nešto što me obavezuje kad je odnos prema djeci u pitanju. Završio sam Pedagoški fakultet, radio sa djecom i volim ih ali nisam uspio se da im se približim u onoj mjeri kako je to moj otac činio. Trudićemo se da budemo što bliži svemu onome što je on tokom života želio, a mi bismo željeli da Bar ima više Kikija, više ljudi kakav je bio moj otac“, poručio je Kikijev sin Nuri.