Nova pozorišna avantura za đake OŠ “Jugoslavija” u Dvorcu ovog četvrtka

Đaci OŠ “Jugoslavija” iz Bara, u saradnji za Barskim ljetopisom, u četvrtak, 19. aprila, u okviru zimske scene gledaće predstavu Malog teatra “Arlekin” – “Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!”. Predstava, za koju nema karata u slobodnoj prodaji, počinje u 11h, u Dvorcu kralja Nikole. 

Mali atelje „Arlekin“
„Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj“
Milo Masoničić

Režija i uloge: Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović
Scenografija: Gordana Trebješanin i Maša Jovović
Kompozitor: Vladimir Maraš
Dizajn: „Baroom Baroom“ studio
Producent: Marko Jaćimović
Trajanje: 45min
Uzrast: 5+

 

O predstavi

Kako se ponašati tokom vožnje automobilom, a kako kada smo pješaci? Kako prelaziti ulicu i šta nam govore semafor, znakovi i saobraćajni policajci? To su samo neka od pitanja na koja će vam ova predstava dati odgovore, kako bismo svi skupa podigli nivo svijesti o bezbjednosti u saobraćaju.

Ovaj komad se na dopadljiv i djeci prijemčiv način bavi pravilima ponašanja u saobraćaju, a tiče se kako djece tako i roditelja, koji su takođe ciljna grupa edukativne predstave, koju su kreirale glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović, kao dugogodišnje članice ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice, sa značajnim profesionalnim iskustvom i kredibilitetom u javnosti, kao i iskustvom u radu sa djecom kroz školu glume „Arlekin“.