Mini porodični mjuzikl “Vilinska zavrzlama” 08. avgusta na Šetalištu

Mini porodični mjuzikl “Vilinska zavrzlama – priče iz maštošume”, u izvedbi Happy theatra iz Beograda, biće izveden u srijedu, 08. avgusta na Šetalištu kod kafea “Planet”, sa početkom u 20:30h. I ovaj segment pratećeg programa Festivala je besplatan za sve zainteresovane.

Happy teatar, Beograd
„VILINSKA ZAVRZLAMA“ – PRIČE IZ MAŠTOŠUME

Režija, kostim i scena: Monika Romić
Tekst: Slavica Ljujić i Monika Romić
Muzika: Dejan Pejović – Peja
Koreografija: Slavica Ljujić i Monika Romić
Vođa tehnike: Vojislav Savić
Beatboxer: Filip Marković

Uloge: Monika Romić, Slavica Ljujić, Nikola Ugrinović, Jovana Mladenović, Uroš Milojević

O predstavi:

Princ Milovan i princeza Ana su, kao i većina današnje dece, vrlo upućeni i zainteresovani za modernu tehnologiju (igrice, telefoni, tableti..) i kada, u jednom trenu, ostanu bez toga, pokušavaju da se zabave, ali konstatuju da su im sve standardne igre – dosadne. Pojavljuje se kuvarica Mica koja želi da ih raspoloži pričanjem priče, ali njena Crvenkapica je Žutokapica, baka živi u soliteru, Vuk je bakin kum, tj. Mica zna da pravi kolače i priča recepte ali ne i bajke. Princ i princeza, traže da dođe njihova dadilja Dada, međutim, Dade nema. Sve su pretražili ali su našli samo jednu njenu papuču. Pomoću Mice kuvarice, oni kreću na nevjerovatno putovanje u potragu za njom, putem mašte.

Na tom putu, dobiju mapu od vile Maštojle, pomoću koje prelaze more i kopno.

U svijetu mašte, sreću mMornara Miku, maštovitog i zabavnog tipa, kao i njegovog kopnenog prijatelja, ozbiljnog, kapetana Peru, zatim strašnog Lazu Cara oluje, koji će im zadavati „teske“ matematičke zadatke, Aždajicu Žderavicu, Crvenkapicu koja će im ispričati pravu verziju priče o sebi.

​Da li će mornar Mika uspjeti da ih preveze u papirnom čamcu preko mora?
Da li će kapetan Pera, uz pomoć Ane i Milovana, uspjeti da se nasmije?
Da li je Aždajica Žderavica strašna, kako je svi zamišljaju, ili je ipak nježna?
Da li će im trebati pomoć djece na tom putu?

Da li je cijelu zavrzlamu smislila dadilja Dada, da bi ih potakla na maštanje?

Kroz ovu nevjerovatnu avanturu bićete nošeni na krilima mašte, muzike, ljubavi i dječije razigranosti svih aktera

Riječ autora:

Edukacija: Predstava „Vilinska zavrzlama je nastala kao jedna moderna bajka, sa detaljima koje djeca prepoznaju iz svog okruženja. Upotrijebili smo maštu kao glavnu pokretačku energiju djece, tj. ovom predstavom ih podstičemo da i sami budu kreativni i maštoviti – samim tim nema scenografije u predstavi. Takođe, predstava je izuzetno edukativna. Finim instrumentima, smo se bavili motivisanjem djece da upoznaju sebe kao i da prepoznaju svoje kvalitete i talente, bavili smo se dječijim strahovima i kako da ih prevaziđu. Takođe, približavamo djeci važnost učenja kroz život i ističemo sestrinsko-bratsku ljubav,​ kao i to da kada smo složni, tada smo i jaki – „Zajedno smo i lepši i jači!“.

Interakcija: Kroz komunikaciju glumaca i djece – predstava je izuzetno interaktivna, djeca učestvuju, pomažu da naši glumci pređu kopno, more, računaju sa glumcima postavljene zadatke, prave im „vetar u leđa“ i uključeni su u mnoga druga rješenja.