Koncert Ane Vukazić u Dvorcu kralja Nikole 14. marta

Mlada barska pijanistkinja Ana Vukazić nastupiće u četvrtak, 14. marta u koncertnoj sali Dvorca kralja Nikole u okviru crnogorske muzičke selekcije Zimske scene “Barskog ljetopisa”. 
Koncert počinje u 20h, a ulaz je slobodan.

PROGRAM: 

1.S. Rachmaninov: Muzički moment op. 16, br. 5

2.L. van Beethoven: Sonata op. 32, br. 2, III stav

3.R. Schumann: Leptiri, op. 2

4.F. Chopin: Skerco, op. 20, br. 1

5.Aleksandar Basarab: Fantazija na temu “Još ne sviće rujna zora”.

 

 

Ana Vukazić rođena je 1985. godine u Baru gdje je završila nižu muzičku školu „Petar II Petrović Njegoš“. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u Kotoru u klasi prof. Jelke Filipović nakon čega 2004. godine upisuje studije klavira na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sjedištem u Zvečanu, u klasi mr Aleksandre Trajković. Diplomirala je 2009. godine sa ocjenom 10, a kao student koji se istakao svojim prosjekom bila je proglašena i za studenta generacije. Nakon diplomiranja, nastavlja svoje usavršavanje i upisuje specijalističke studije na Fakultetu umetnosti u Beogradu u klasi mr Tijane Humo.

Tokom studija je ostvarila veći broj nastupa kao solista, klavirski saradnik i član kamernih sastava. Održala je tri veoma zapažena solistička koncerta u Galeriji Fakulteta umetnosti u Zvečanu 2007, 2008. i 2009. godine.

Kao klavirski saradnik učestvovala je na raznim kulturno-umjetničkim manifestacijama u Crnoj Gori i van nje. Među brojnim nastupima, najviše ističe one u Hrvatskom glazbenom zavodu (Zagreb) i Prešernovom pozorištu u Kranju (Slovenija).

Do sada je ostvarila i veliki broj solističkih koncerata od kojih se izdvajaju nastup na „Barskom ljetopisu“ 2013. godine, zatim koncert u „Artget“ galeriji u Beogradu i koncert u „Zetskom domu“. Na poziv CollegeChurch, Wheaton –Čikago, 2017. godine, održala je i solistički koncert u Americi.

Od 2009. godine radi kao profesorica klavira i korepeticije u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru, i kao pedagogsa svojim učenicima osvojila je preko 30 nagrada, od toga 12 prvih, na raznim pijanističkim takmičenjima uCrnoj Gori, Srbiji, Italiji i Francuskoj.