Koncert Aleksandre Vojvodić Jovović (sopran) na Barskom ljetopisu

Večernja scena Barskog ljetopisa, u utorak, 27.06. biće i u znaku muzičkih dešavanja. Naime, u 22h, u sali Dvorca kralja Nikole počeće koncert poznate barske umjetnice Aleksandre Vojvodić Jovović (sopran). Klavirski saradnik na kocnertu biće joj Nataša Popović.

Program:

 • Ave Maria – F. Shubert
 • O mio Babbino Caro – aria iz opere Gianisckiki – Đ. Puccini
 • Uva voce poco faSeviljski berberin – G. Rossini
 • Arija iz operete Kraljica čardaša – I. Kalaman
 • Intorno al idollmio – Antonio Cesti
 • Ljubim te – S. S. Mokranjac
 • To bilo ranijuvesnoj – P. I. Čajkovski
 • Ninfa – Petar Krstić
 • Valcer iz operete Vesela udovica – I. Lehar
 • La spagnola – V. Di Chiara
 • Non tiscordar di me – De Curtis
 • Summertime – G. Gershvin

Mr Aleksandra Vojvodić Jovović je rođena u Baru, gdje je završila nižu muzičku školu. Nakon niže završava srednju muzičku ,,Vasa Pavić“ u Podgorici i to dva odsjeka –  teoretski i odsjek za solo pjevanje u klasi prof. Larise Dašić Simović. Muzičku akademiju – teoretski odsjek završila je na Cetinju , nakon čega se upisuje na Muzičku akademiju u Sarajevu, odsjek solo pjevanja u klasi primadone prof. Radmile Bakočević. Magistrirala je solo pjevanje 2013. u klasi mr Aleksandre Ristić.

Iza sebe ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori i inostranstvu, od kojih izdvaja koncerte u Moskvi, Milanu, Istanbulu, Sarajevu, Skoplju,  Zagrebu, Rijeci , Puli, Splitu, Ljubljani, Beogradu. Sarađivala je sa poznatim ansamblima ,dirigentima i operskim pjevačima . Snimila je CD pod nazivom Korijeni, sa crnogorskim pjesmama  obra-enim u new age stilu. Sa kolegom Aleksandram Basarabom je uradila obrade crnogorskih pjesama za glas i klavir, a povodom 10 godina od obnove Nezavisnosti snimila  je pjesmu i spot Iskra vječnog plamena. Trenutno radi kao direktorica  ŠOMO „Bar“, kao prof. solo pjevanja i aktivna je na muzičkoj sceni Crne Gore .

Nataša Popović

Nataša Popović je rođena 1973. godine u Podgorici. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. godine u klasi prof. Vladimira Bočkarjova (Rusija). Tokom studija bila je dobitnik Plakete Univerziteta Crne Gore  kao i Decembarske nagrade iz oblasti umjetnosti. Takođe je učestvovala na brojnim studentskim koncertima  (Podgorica, Kotor, Bar, Beograd, Kragujevac, Novi Sad, Subotica), u okviru raznih festivala i uspješno predstavljala Muzičku akademiju na susretima akademija iz cijele zemlje. Bila je polaznik više klavirskih seminara od kojih izdvajamo seminar kod Duška Trbojevića, Branka Opačića, Zorana Jovanovića, Uroša Pešića( Srbija),Slave Gabrijelova (Rusija), Marjana Mike (Poljska – Italija).

Specijalističke studije iz Kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Uroša Pešića (FMU Beograd), a magistarske studije iz Kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Čedomira Nikolića (AU Novi Sad). Nastupala je kao član klavirskog trija “Camerata montenegrina” i kao klavirski saradnik na festivalima u zemlji i inostranstvu ( BELEF, NOMUS, Barski ljetopis, Budva Grad Teatar, Nei suoni dei luoghi, Italija). Od 2008. godine član je klavirskog dua  “Aperto” sa kolegom Oleksejem Molčanovim ( Ukrajina), od juna 2014. godine sarađuje sa mladom sopranistkinjom Milicom Dobaj, a septembra 2016. godine počinje i saradnju sa flautistkinjom Žanom Lekić i sopranistkinjom AleksandromVojvodić Jovović. Tokom i po završetku školovanja sarađivala je sa eminentnim profesorima i umjetnicima poput Ljubiše Jovanovića (Srbija – flauta), Georgija Sotnjičuka (Ukrajina – violončelo), Davida  Grigorijana (Rusija – Njemačka, violončelo). Takođe, odmah po završetku školovanja,  uporedo sa koncertiranjem, počela je da se bavi i pedagogijom, a njeni student su dobitnici nagrada i laureate na državnim i međunarodnim takmičenjima. Trenutno radi kao docent za predmet kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju.