Glumačka podjela “Orkanskih visova”

Kako je već najavljeno, ove će godine u okviru Večernje scene 30. jubilarnog Barskog ljetopisa biti postavljena i jedna festivalska produkcija – „Orkanski visovi“. Premijera je zakazana za 20. jul, nakon čega su planirana tri reprizna igranja 21, 22. i 23. jula. Komad režira ostvarena hrvatska rediteljka Dora Ruždjak Podolski, po dramatizaciji crnogorske dramaturškinje Stele Mišković. 

Glumačka podjela:

Hitklif: MILOŠ PEJOVIĆ

Miloš Pejović (1985, Herceg Novi) je crnogorski glumac mlađe generacije. Do sada je tumačio brojne uloge, kako u dječijim predstavama Gradskog pozorišta, tako i u predstavama na Velikoj sceni CNP-a i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“. Pamti se njegova uloga u predstavi Ulcinjski gusar, a zapaženi su i nastupi u pozorišnim komadima: Vladimir Kućović, Ribarske svađe, Četvrta sestra, San na Božić, kao i u diplomskoj predstavi Žabar. U autorskom projektu Radmile Vojvodić, predstavi Everyman Đilas, kojim je CNP obilježilo 60 godina postojanja, Miloš Pejović takođe tumači jednu od uloga. Glumio je i u filmovima studenata režije sa FDU na Cetinju, a angažman je ostvario i u okviru popularne serije Budva na pjenu od mora, koja se emitovala na TVCG. Tumačio je jednu od glavnih uloga u filmskom ostvarenju Ispod mosta, među stijenama. Miloš Pejović je bio voditelj glavnog programa na Hercegnovskom filmskom festivalu, za koji kaže da mu je pomogao da se upiše na Fakultet dramskih umjetnosti.

Keti: ANA VUČKOVIĆ

Ana Vučković (1990, Cetinje) je završila srednju likovnu školu “Petar Lubarda” i Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju –  studijski program Gluma, u klasi Branislava Mićunovića. Do sada je ostvarila uloge u brojnim predstavama među kojima su:  Njegoš vatre (Paolo Mađeli i Radmila Vojvodić), Otelo ( Veljko Mićunović), Četvrta sestra (Ana Vukotić), Ribarske svađe (Ana Vukotić), Žabar (Lidija Dedović), San na Božić (Lidija Dedović), Everyman Đilas (Radmila Vojvodić), Nobelovci (Goran Bulajić), Providenca (Egon Savin), Tri sestre (Ana Vukotić i Slobo Milatović), o.REST in PEACE (Stevan Bodroža), Presvlačenje (Mirjana Medojević), Ćelava pjevačica (Slobodan Milatović), Jao moj Jagoše (Goran Bulajić) i dr. Osim ovih, zabilježila je i nekoliko uloga na filmu i seriji: Poslednje poglavlje (Nemanja Bečanović), Ispod mosta, među stijenama (Pavle Simonović); Budva na pjenu od mora (Milan Karadžić). Dobitnica je Godišnje nagrade CNP-a za visoke umjetničke rezultate u 2014. godini, za ulogu Đilasove žene u predstavi Everyman Đilas, kao i  „Grand prix“ za najbolju žensku ulogu u predstavi Nobelovci na „Međunarodnom festivalu glumca Nikšić 2014“.

Neli: KATARINA KREK

Katarina Krek (1984, Kotor) je završila osnovne i specijalističke studije glume na Fakultetu Dramskih umjetnosti, u klasi Bora Stjepanovića. Magistrant je glume (tema: Psihotehnički proces nastajanja govorne radnje u procesu razmjene). Od 2010. godine je član ansambla Gradskog pozorišta. Do sada je ostvarila brojne uloge u predstavama kako za djecu, tako i za odrasle, među kojima su: Tom Sojer i đavolja posla, Crvenkapa, Kapetan Crna brada, kakao i čokolada, Dobri Zloćko, Oro iz bajke, Mogli, Pink Panter ponovo napada, zatim Porodične priče, Bajka o ribaru i ribici, Uspavana ljepotica, Julija i Romeo, Pipi Duga čarapa, Petar Pan, Tri praseta, Pinokio; Instant seksualno vaspitanje, Hormoni, Čuvari tvog poštenja, Romeo i Julija. Brojni su i komadi u kojima je igala van matičnog pozorišta: Opera za tri groša, Iz X u X – Ona, Medeja, Mrakuša, Creeps i dr.

Hindli: DEJAN IVANIĆ

Dejan Ivanić (1977, Kotor), diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi Branislava Mićunovića. Radio na sljedećim predstavama: Gorski vijenac, Montenegrini, Kako se ko rodi, Sudnji dan, Pad na betl, Joneskomanija, Poluđela lokomotiva, Izvanjac, Marko Miljanov, Beauty Queen, Smrt, Višnjik, Smija, Zločin i kazna, Dobra smrt, Malograđanska svadba, Mauzer, Tito i Naser, Ovo nije ono što mislite da jeste, Don Žuan, Hamlet iz sela Mrduša Donja, Vjera, ljubav, nada, Fiorentinska tragedija, Smrtni grijesi, Kuvada, Enciklopedija izgubljenog vremena, Ribarske svađe, Kristifor Kolumbo, Europa, Leda, Četvrta sestra, Konte Zanović, Danilo, Komedija zabune, Galeb, Ajmo na sex, Art export, San ljetnje noći, Prosidba i Medvjed u jednom činu, Na ljetovanju, Tri sestre, Rasprava, Revizor, 19. decembar dan poslije, Everyman Đilas, Bura, Danzen, O.Rest in peace, Leptir, Let iznad kukavičijeg gnijezda, Koza ili ko je Silvija, Srčana kap, Poglavlje 23-24, Presvlačenje, Otelo, Ćelava pjevačica. Sa koleginicom Anom Vujošević režirao je Poglavlje 23-24, a radio je i muziku za predstavu 19. decembar dan poslije, koleginice Ane Vujošević. Dejan Ivanić je ostvario je uloge i u nekoliko filmskih ostvarenja: Noć ljubavi, Pisaća mašina, Poslednje poglavlje, Ispod mosta, među stijenama, Imam nešto važno da ti kažem, Mali nindža, Baraba. Dobio je nekoliko godišnjih nagrada Crnogorskog narodnog pozorišta za predstave: Smrt, Joneskomanija, Smija, San ljetnje noći, Galeb, Bura, Danzen, kao i nagradu UDCG-a za Joneskomaniju u režiji Eduarda Milera. Živi i radi u Podgorici, Cetinju i Budvi.

Frensis: BRANKA STANIĆ

 Branka Stanić  (1985, Nikšić) diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi Branimira Popovića. Svoje glumačko umijeće pokazala je u tada veoma popularnoj emisiji Za minut slave. Veoma zapaženu ulogu ostvarila je igrajući Lelu u filmu Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa. Ljubitelji pozorišta imali su priliku da je gledaju u predstavama: Instant seksualno vaspitanje, Revizor, Za razvod je potrebno troje, Saloma i Lasice, Urnebesna tragedija.  Igrala je i u filmovima As pik, Draška Đurovića, Pare ili život Milana Karadžića, Malo para, puno želja, Saga o tri nevina muškarca, ali i brojnim studentskim filmovima. 2016. godine igrala je ulogu Kosare u produkciji Barskog ljetopisa Sveti i prokleti (Obrad Nenezić) za koju je i nagrađivana. Za ulogu Anice u Lasicama je i nagrađena Specijalnom nagradom žirija na “Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću (2011). Ista uloga donijela joj je i nagradu na festivalu u Užicu. Osim ovih, osvojila je i sljedeće nagrade: Nagrada za najepizodniju ulogu (Urnebesna tragedija, uloga Rajne, “Festival glumca” u Nikšiću, 2015), Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu (Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, uloga Lele, 39. Međunarodni festival glumca “Mojkovačka filmska jesen”, 2014), Nagrada za najepizodniju ulogu (festival “Mojkovačka jesen”, 2014), Povelja za najboljeg stranog glumca (Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, uloga Lele, 49. Filmski susreti u Nišu, 2014).

Edgar: EMIR ĆATOVIĆ

Emir Ćatović (1988, Bijelo Polje) je diplomirao 2011. godine na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi Branimira Popovića. Stalni je član ansambla Gradskog pozorišta od 2015. godine. Uloge u matičnom pozorištu ostvario je u sljedećim predstavama: Oro iz bajke, Lukrecija iliti ždero, Filomena Marturano, Kinez, Hormoni, Mačor u čizmama, Pogled s mosta, Snježana i sedam patuljaka i Čuvari tvog poštenja. Igra često i u predstavama Crnogorskog narodnog pozorišta, Centra za kulturu Tivat, Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, Centra za kulturu Bijelo Polje, Nikšićkog pozorišta, gdje je do sada odigrao brojne uloge, među kojima su one iz predstava: Na ljetovanju, Antigona, San o Svetom Petru Cetinjskom, Koza, Očevi su gradili, Alegro Albania, Hotel Boka, Don Kihot, Bokeški D moll, Njegoš, vatre, Enciklopedija izgubljenog vremena, Pravednici, Ludi od ljubavi, Nobelovci, Crveni petao leti prema nebu. Glumio je u filmovima: Gorčilo, Pathos, Umir krvi, Balkan Blues, Da smo mi živi i zdravi, Porodične priče, Pauza, kao i TV seriji Budva na pjenu od mora. Dobio je nagradu „Grand Prix“ za najbolju mušku epizodnu ulogu na „Festivalu glumca” u Nikšiću.

Izabela: JELENA SIMIĆ

Jelena Simić (1988) je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi Branimira Popovića. Stalni je član ansambla Gradskog pozorišta od 2014. godine. Do sada je igrala u predstavama: Oro iz bajke, Mogli, Ulcinjski gusar, Lukrecija iliti Ždero, Pinokio, Kinez, Čarobnjak iz Oza, Mačor u čizmama, Bajka o ribaru i ribici, Snježana i sedam patuljaka”, Romeo i Julija; zatim Antigona, Kad su žene imale krila, Saloma, Penelopijada, Bokeški D-moll, Betula u Malu valu. Glumila je i u filmovima  As Pik, Ljubav, ožiljci, i seriji Budva na pjenu od mora. Jelena Simić je naša višenagrađiana glumica mlađe generacije. Među priznanjima koja  je dobila su: Nagrada za najbolju epizodnu ulogu za lik Marice u predstavi Lukrecija iliti Ždero, Nagrada za najbolju glumicu na festivalu LIFFE u Leskovcu iza ulogu u filmu As pik, Nagrada za najbolju glumicu za ulogu u filmu As pik na „Mojkovačkoj filmskoj jeseni“.

Ernšo: SIMO TREBJEŠANIN

Simo Trebješanin (1976) je diplomirao  na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju 1999. godine u klasi Branislava Mićunovića. Stalni je član ansambla Gradskog pozorišta od 2002. godine. Uloge u pozorištu ostvario je u predstavama: Arlekin, sluga dvaju gospodara, Julija i Romeo, Karakteri, Vladimir i Kosara, Ostatku napredak, Instant seksualno vaspitanje, Ulcinjski gusar, Lukrecija iliti Ždero, Filomena Marturano, zatim Gorski vijenac, Komedija zabune, Kako se ko rodi, Sudnji dan, Ajmo na sex, Malograđanska svadba, San ljetnje noći, Don Žuan, Na ljetovanju, Danilo, Montenegro blues, Lasice, Ribarske svađe, Hamlet u selu Mrduša Donja, Bokeški d-moll, Betula u malom valu, Innominato, Karusel-Jelena Savojska, Konte Zanović. Pored ovih, tu su i filmske uloge u ostvarenjima: Sve je za ljude, Lavirint, Gledaj me, Lokalni vampir, Čovjek koji je živio svoj život, Montevideo bog te video. Osim predstava i filmova glumio je i u nekoliko TV serija: Ultima, Mješoviti brak, Budva na pjenu od mora. Nagrade koje je osvojio su:  nagrada za ulogu Romea u predstavi Julija i Romeo (Kotorski festival), nagrada za Oberona u predstavi San ljetnje noći (Crnogorski festival pozorišta); nagrada za ulogu Zgabarela u predstavi Don Žuan (Bijenale crnogorskog teatra) i Godišnja nagrada CNP-a.