Gitarski duo Krivokapić – Cerović otvorio Večernju scenu Ljetopisa

Poznati Crnogorski gitaristički duo koji čine Danijel Cerović i Goran Krivokapić, sinoć je pred punom salom Dvorca kralja Nikole, svojim koncertom otvorio Večernju scenu 30. Barskog ljetopisa.

Pred barskom publikom izvedena su djela Baha, De Falla, Piazzolle i drugih. Kompozicije ovih autora dio su repertoara kojim se duo Krivokapić – Cerović u posljednje dvije sezone predstavljao  publici u koncertnim salama širom svijeta. Ipak, činjenica da kao dvojac nastupaju prvi put na Barskom ljetopisu, i to jubilarnom, učinila je ovaj nastup drugačijim i posebno važnim za umjetnike.

„Imajući u vidu program koji je najavljen, veoma sam zadovoljan što smo se našli na jubilarnom Ljetopisu i nadam se da ćemo se ovdje vratiti“, kazao je Danijel Cerović, kome ovo nije samo prvi nastup na Ljetopisu, već i u Baru uopšte. Tom prilikom duo je čestitao domaćinima  jubilej i pohvalio dobru organizaciju i lijep doček. Barska publika je njihov nastup prihvatila i nagradila dugim aplauzom, nakon koga su Cerović i Krivokapić odsvirali bis. Koncert je posjetiocima ostao upečatljiv i po lijepoj interakciji koju su muzičari ostvarili sa njima.

Crnogorski gitaristički duo nastao je 2005. godine otkada uspješno nastupa u zemljama regiona, Evropa ali i cijelog svijeta. Već na samom početku svog postojanja postavila su jasne ciljeve kojima teže, a to su: širenje gitarskog repertoara i dublja integracija gitare u kamernu muziku. Goran Krivokapić s tim u vezi kazao je da su na dobrom putu u ostvarivanju zacrtanog.

„Mislim da smo na jako dobrom putu, iako on nikad ne staje, jer uvijek mora nešto da se nadovezuje. Mi to postižemo integracijom gitare sa drugim instrumentima i kroz kamernu muziku, kroz zajedničko muziciranje i transkripcije, saradnju sa kompozitorima…tako da je sve to na neki način potvrda našeg rada i cilja“.

Duo Cerović – Krivokapić svoje stvaralačke i profesionalne uspjehe niže na skoro svim kontinentima, no interesantno je da je upravo ovo bio njihov prvi nastup u Crnoj Gori poslije dvije i po godine. Stoga, organizatori su kazali da su  posebno zadovoljni što je selektor muzičkog programa Ljetopisa, Vladimir Domazetović, odlučio da Večernju scenu otvori nastupom ovog sastava, koji je jedan od naših najboljih ambasadora na svjetskoj muzičkoj pozornici.

Još fotografija sa nastupa Cerovića i Krivokapića možete pogledati u našoj foto-galeriji.