Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

„Barske priče, knjiga treća“ autor Milan Vujović

16. jula 2021. od 20:30

Drugo veče 34. Barskog ljetopisa biće posvećeno autoru iz grada pod Rumijom. Ispred Dvorca kralja Nikole od 20.30 časova biće predstavljena knjiga „Baske priče“ autora Milana Vujovića, treća iz ovog serijala u sklopu programa bARS koji je posvećen autorima iz Bara.

Ova knjiga vraća duh Bara koji danas živi u sjećanjima, kroz anegdote ljudi koji su ga činili jedinstvenim. Od Starog Bara do Pristana i Topolice, od Mrkojevića do Spiča, od kafane “Lovćen” na Pristanu do kafane “Lovćen” u Lamelama kao kroz transferzalu prolaska iz jedne u drugu dimenziju urbanog Bara, kroz pripovijedanje živi vrijeme kad se kroz šalu i doskočicu sve lakše proživljavalo, ali i uz brigu da ta “gimnastika duha” nekoga ne povrijedi.

Djelo čini 127 priča, 57 narodnih umotvorina (izreka, doskočica, poslovica…) i 38 fotografija svih brodova “Prekookeanske plovidbe” iz ličnog arhiva Gorana Grkovića.

Milan Vujović (1959), novinar, književnik i publicista, rođen je u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Zaposlen je kao novinar u Radio Baru. Četvrt vijeka bio je dopisnik beogradske “Politike” iz Bara. Piše blog na on-line izdanju „Vijesti“. Dobitnik je nagrade Aktiva novinara Bara “Božidar Boško Milošević“ 1997. godine, nagrade Udruženja novinara Crne Gore 2000. godine i Nagrade oslobođenja Bara, 2019. godine. Objavio je desetak knjiga, među kojima i tri romana: “Agnostik ili kako je Jagoš završio pravo”, “Ništa se nije promijenilo” i “Počelo je s nesanicom”, dvije o šahu, kao i dvije knjige “Barskih priča”. Treći tom iz ovog serijala (Autorsko izdanje, 2021) objavljen je u aprilu 2021. godine.

Detalji

Datum:
16. jula 2021.
Vrijeme:
20:30
Kategorija događaja:

Mjesto

Dvorac kralja Nikole

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me