Diznijev klasik „Mućkalica“ (Ratatouille) u petak, 25. septembra u velikoj sali Doma kulture

U petak 25. septembra, u okviru ovogodišnjeg pratećeg programa “Ljetopisa”,  biće projektovan film za djecu i mlade „Mućkalica“ (Ratatouille). Film koji je dobitnik brojnih nagrada za najbolji animirani film od kojih su najznačajnije Oskar, Zlatni globus i BAFTA, režirao je Bred Bird. Besplatna projekcija počinje 20h u velikoj Sali Doma kulture.

„MUĆKALICA“ (Ratatouille)

Režija: Bred Bird

„MUĆKALICA“ (Ratatouille)je američki kompjuterski-animirani film studija Pixar iz 2007. godine. Dobitnik je brojnih nagrada od kojih su najznačajnije Oskar, Zlatni globus i BAFTA za najbolji animirani film.

U „Mućkalici“, Remi je pacov sa magičnim kulinarskim vještinama. Njegovo čulo mirisa je toliko prefinjeno da on odbija da jede smeće, a ostali ga koriste kao „detektor otrova“ jer mirisanjem može da kaže kada je nešto otrovno. Međutim, njegova želja je da postane šef kuhinje, i šansa mu se ukazuje kada upozna Linguinija, domara u poznatom pariskom restoranu Gusteau’s. Krijući se ispod Linguinijeve kape, Remi pomaže mladiću da pravi jela nevjerovatnog ukusa. Uskoro, po gradu se proteže glas za Gusteau’s, a Linguini uspijeva da zarobi srce djevojke iz snova. Ali onda nastupaju nevolje.