Bilja Krstić & Bistrik Orchestra otvaraju 35. Ljetopis u petak, 15. jula

Trideset peto izdanje festivala „Barski ljetopis“ biće svečano otvoreno u petak, 15. jula velikim koncertom Bilje Krstić & Bistrik Orchestra koji ovom prilikom proslavljaju 20 godina uspješnog rada.

Koncert ovog ansambla, prepoznatljivog zvuka i izvođačkog ugleda, održaće se na Ljetnjoj pozornici Doma kulture, sa početkom u 21h.

Muzika koju izvode Bilja Krstić & Bistrik Orchestra je spoj tradicionalne etno muzike, a cappella pesama i etno prizvuka sa elementima improvizacije i savremenim aranžerskim pristupom. Njihov cilj je da folklor pretoče u savremenu umetnost, a davanjem modernog zvuka  rijetkom izvođenim i često neobjavljenim temama izvorne muzike Balkana oni predstavljaju autentičan doprinos domaćoj i svjetskoj kulturnoj baštini.

Nagrađivani su aplauzima na više od 170 koncerata održanih širom Srbije i svijeta, a svoje koncertne aktivnosti nastavljaju promovišući albume Bistrik, Zapisi, Tarpoš i Svod.

Vlasnici su brojnih priznanja kritičara i publike, uključujući Prinčevu nagradu za tri albuma: Bistrik, Zapisi i Tarpoš, godišnju nagradu festivala Beovizija za promovisanje srpske muzike u inostranstvu, kao i nagradu za najbolju filmsku muziku rađenu za film Zona Zamfirova u Valensiji. MTS Vision, regionalna dodjela video muzičkih nagrada, 2018. godine pripala je Bilji Krstić & Bistriku u kategoriji Etno za spot za pjesmu Dimitrijo sine Mitre, sa albuma Svod.

Barsku publiku, na otvaranju 35. Ljetopisa očekuje više od 20 numera u izvođenju Bilje Krstić & Bistrika, a neke od njih su: Izgrejela sjajna mesečina, Jovano, Jovanke, Chae sukarije, Kraj potoka bistre vode.

Ulaz je slobodan.