bARS okuplja studente muzičkih akademija

Koncertom u Dvorcu kralja Nikole večeras će se, sa početkom u 21h, predstaviti barski studenti muzičkih akademija. Milena Jaramaz (violina), Dušanka Jaramaz (klavir), Lucija Ulićević (klavir) i Sergej Levin (klavir) mladi su muzičari koji se školuju na Cetinju, u Novom Sadu i Zagrebu, a barska publika će ih po prvi put čuti na okupu u okviru festivala „Barski ljetopis“.

***

SERGEJ LEVIN je rođen 2003. godine u Sankt-Peterburgu (Rusija). Školu za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ završio je u Baru u klasi prof. mr Maje Basarab, a Srednju muzičku školu „Vida Matjan” u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. U junu 2022. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi red. prof. art. Đorđa Stanettija.

***

LUCIJA ULIĆEVIĆ (2004) rođena je u Baru. Osnovno muzičko obrazovanje je stekla u ŠOMO „Petar II Petrović-Njegoš“, u klasi prof. Mirjane Rajčić i prof. Ane Vukazić, a završila je kao đak generacije. Srednje muzičko obrazovanje u SMŠ „Isidor Bajić“, a u klasi mr Olge Borzenko, završila je ove godine.

Dobitnik je Vidovdanske nagrade grada Novog Sada, za postignute rezultate na takmičenjima u toku školske 2021/22. i 2022/23. godine. Dobitnik je stipendije za talentovane učenike Ministarstva prosvjete Crne Gore. Svoje školovanje Lucija nastavlja ove godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesora klavira i pijaniste Bojana Martinovića.

 

***

 

MILENA JARAMAZ rođena je 2001. u Baru, gdje je završila Školu za osnovno muzičko obrazovanje, odsjek-violina, u klasi profesora Vatroslava Simića. Dobitnica je diplome Luča 2015. godine, kao i zvanja „Đak generacije” u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“. Pohađala je Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek muzički izvođač – violinista, u klasama prof. Ols Cinksa, Vili Ferdinandija i Marka Simovića. Završila je osnovne studije na Muzičkoj akademiji UCG na Cetinju u klasi prof. Vujadina Krivokapića.

Trenutno je student prve godine master studija Muzičke akademije na Cetinju, u klasi prof. Vujadina Krivokapića.

 

***

DUŠANKA JARAMAZ rođena je 2003. u Baru, gdje je završila Školu za osnovno muzičko obrazovanje, odsjek-klavir, u klasi profesorice Jelene Dobrković. Dobitnica je diplome Luča 2018. godine. Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek muzički izvođač – klavirista, završila je 2022. godine u klasi profesorice Jelene Krivokapić. Dobitnica je diplome Luča za postignuti odličan uspjeh u svim razredima srednje škole. Iste godine započinje studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsjek muzički izvođač – klavirista, u klasi profesora Aleksandra Đermanovića.