Obavještenje povodom povrede glumice Radmile Tomović

Poštovana publiko,

Nakon događaja prethodne večeri, kada je glumica Ateljea 212, Radmila Tomović, u toku izvođenja predstave “Homo Faber” pala sa scene, obavještavamo vas da se glumica osjeća dobro i oporavlja se u bolnici u Baru.

Ona je u toku scenske promjene, kada je svjetlo bilo manjeg intenziteta, nesrećnim slučajem promašila stepenik i pala pred publiku, koja je svega par sekundi ostala na mjestima u nadi da je sve dio dobre glume.

Ipak brzom reakcijom ekipe, kolega, ljekara u publici i Hitne pomoći na vrijeme se reagovalo, pa je Tomovićeva danas stabilno i već u popodnevnim časovima biće na letu za Beograd, kao i njene ostale kolege.

Branimir Brstina, direktor Atelje 212 je, za lokalne medije, izjavio da je, nakon nemilog dogadjaja sinoc, situacija sa Radmilom Tomović dobra.

“Izvještaji ljekara su pokazali da se ne radi o ozbiljnoj povredi  iako je  izgledalo da je glumica teže povrijeđena. Radmila  može da hoda, slijedi joj oporavak ali je, u svakom slučaju, u dobrim rukama i dobra su predviđanja ljekara, što je i najbitnije. Reakcija Službe hitne pomoći i ljekara kao i organizacionog tima Festivala  bila je brza i na zavidnom nivou”, naglasio je Brstina.