Najava predstava za djecu „Pazi, zebru gazi“ i „Kod Nojeve barke u osam“

Prateći program Barskog ljetopisa nastavlja se u ponedjeljak i utorak izvedbom dvije predstave za djecu. Naime, u ponedjeljak, 17. jula od 20:30h na Ljetnjoj pozornici, za djecu stariju od 4 godine, biće igrana predstava Centra za kulturu Tivat „Pazi, zebru gazi“, koju je režirao Petar Pejaković. Dan kasnije, u utorak, 18. jula gost Pratećeg programa biće Gradsko pozorište Podgorica, u čijoj je produkciji predstava „Kod Nojeve barke u osam“ u režiji Roberta Waltla. I ova predstava se igra na Ljetnjoj pozornici, ali od 21h. Ulaz se, u oba slučaja, naplaćuje po 3 eura.

 „Pazi, zebru gazi“ je predstava edukativnog karaktera koja se bavi temom učešća u saobraćaju, tj. kako bezbjedno stići od škole do kuće i kako se igrati u gradskim sredinama, a ne dovesti ni sebe ni druge u opasnost. Glumci kroz igru i zabavu predstavljaju saobraćajna pravila kako bi djeci na što zanimljiviji način pokazali kako se treba ponašati na ulici i oko nje. Uloge tumače Jelena Simić i Slaviša Grubiša.

„Kod Nojeve barke u osam“ je predstava čiji su junaci tri pingvina koja su spletom okolnosti, putem goluba dobili vijest o Potopu koji je prekrio zemlju, i o Noi koji se u osam sati naveče sprema da na svoju barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste. Dva prijatelja pingvina odluče da neće napustiti trećeg najmlađeg, i lukavošću ga u koferu ukrcaju na barku prepunu životinja sa cijele Zemlje. U predstavi igraju: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović.