Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

“Ksenija Cicvarić, život i pjesme“

22. jula 2021. od 21:00

U sklopu muzičkog programa na Barskom ljetopisu jedno jedno veče biće posvećemo i Kseniji Cicvarić. Pisano svjedočanstvo o životu i radu jedne od najprepoznatljivijih figura crnogorske izvorne muzike, podgoričkom slavuju, velikoj Kseniji Cicvarić nastalo je iz pera dugogodišnjeg urednika i novinara televizije Crne Gore Milorada Mića Miranovića. Napisana knjiga „Ksenija Cicvarić, život i pjesme“ oslanja se na dokumente i usmena svjedočanstva njenih savremenika, porodice, prijatelja i kolega. Ksenija, kojoj se vjerovatno nikada ne možemo odužiti u dovoljnoj mjeri, zaslužila je da o njoj govorimo, da je se sjećamo i da se iznova vraćamo njenim pjesmama. O knjizi i njenom životu i radu govoriće autor knjige Milorad Miranović, profesor Muzičke akademije na Cetinju Senad Gačević i džez kompozitor i aranžer Vladimir Maraš, koji će biti i medijator programa. Na sceni u Starom Baru, na neke njene nezaboravne pjesme podsjetiće nas mlada i talentovana Anđela Vukčević, koju će na harmonici pratiti jedan od najpoznatijih crnogorskih umjetnika na tom instrumentu, Ivan Peković.

Milorad Mićo Miranović je kao dugogodišnji novinar Televizije Crne Gore, autor i urednik pojedinih serijala i velikog broja emisija u oblasti dokumentarno-muzičkih programa, ali i u oblasti kulture u širem smislu. Autor je i voditelj serijala „Kad prošetam Crnom Gorom“ koji je više od osam godina emitovan na programima Televizije Crne Gore.

Kao televizijski autor realizovao je projekte: Muzičko-dokumentarne serijale „Oj vesela veselice“,  „Život pretočen u pjesmu“, kao i emisije „Priča o pjesmi“ u kojima su kroz zanimljive priče vezane za određene pjesme sačuvane uspomene na vrijeme, događaje i ljude iz naše prošlosti. Godine 2007. sakupio je i objavio muzičku zaostavštinu Hamdije Šahinpašića.

 

PROMO

Detalji

Datum:
22. jula 2021.
Vrijeme:
21:00
Kategorija događaja:

Mjesto

Stari Bar – amfiteatar