Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Crnogorska bajka, multimedijalni koncert PREMIJERA

22. avg 2022. od 21:00

CRNOGORSKA BAJKA, multimedijalni koncert, PREMIJERA

Autor muzike i pripovjetke: Veljko Ivanović

Izvođač: Ana Vukazić, klavir

 

O projektu:

Crnogorska bajka je autorski klavirsko-gitarski koncert. Bajka se sastoji iz 12 kompozicija koje će biti upotpunjene naracijom autorske pripovjetke. Prije svake kompozicije, autor će pričom dočarati svaku numeru. Kompozicije su konceptualne i napisane su hronološki.

Muzika je inspirisana etno i tradicionalnim elementima Crne Gore , kao i sama pripovjetka.

Autor muzike i pripovjetke je Veljko Ivanović. Izvođači bajke: Ana Vukazić i Veljko Ivanović.

 

O autoru:

Veljko Ivanović rođen je 1984.god. u Baru gdje je i završio Gimnaziju ,,Niko Rolović“. Svijet muzike otkrio je sa šesnaest godina kada je dobio prvu gitaru i od tada započinje njegovo muzičko putovanje. 2003.god. odlazi u Beograd gdje počinje da gradi svoju muzičku karijeru kao gitarista i kompozitor. Jedan je od osnivača benda NAMELESS ONE. Iako zvanično nema formalno muzičko obrazovanje, ljubav prema muzici i umjetnosti ga je oblikovala i usmjeravala da se edukuje u tom pravcu.

Komponovao je muziku i pisao tekstove za pozorište, televiziju i bendove, a najviše izdvaja saradnju sa Nevenom Božović sa kojom je radio muziku za dječju predstavu Petar Pan. 2011.godine francuska televizija „France 24“ izabrala je njegovu kompoziciju ,,Montenegro sunrise“ za svoju emisiju o Crnoj Gori. Pored muzike, posvetio se i edukaciji u oblasti glume i režije kod prof. Branislava Lečića u njegovoj privatnoj školi LEKART. Takođe je pohađao masterklas Nikole Pejakovića za scenario i kreativno pisanje kao i pjevanje kod istaknute džez pjevačice Jelene Jovović. Sa svojim bratom pokrenuo je niz projekata kao što je Youtube dječji muzički kanal pod nazivom PLANETA ZNANJA u kojem se ostvario kao kompozitor, tekstopisac, narator, animator i muzički producent, zatim kao kompozitor prvog 4K televizijskog kanala u Crnoj Gori – WoW Montenegro.

U periodu između 2005-2022 ostvario je preko hiljadu javnih nastupa, pretežno kao pjevač i gitarista autorskih i komercijalnih bendova, amaterskih i profesionalnih predstava. 2013. god. započinje saradnju sa dugogodišnjom prijateljicom i pijanistkinjom Anom Vukazić na pjesmama za autorski album “Covijek od soli”. Sudar klasike i popularne muzike odveo ih je u nove dimenzije kada su u ljeto 2021 godine osmislili koncept “Crnogorska bajka”. U međuvremenu zajedno su sarađivali na projektu DUKLJA, baletske škole ,,Princeza Ksenija” i turističke organizacije iz Podgorice, gdje je Veljko radio kao aranžer i muzički producent.

O izvođaču:

Ana Vukazić, rođena je 1985. godine u Baru, gdje je i završila nižu muzičku školu „Petar II Petrović Njegoš.“ Srednju muzičku školu nastavlja u Kotoru u klasi prof. Jelke Filipović. 2004 godine upisuje klavir na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici (Zvečanu) u klasi mr. Aleksandre Trajković. Diplomirala je 2009 godine sa ocjenom 10, a kao student koji se istakao svojim prosjekom biva proglašena za studenta generacije.

Nakon studija nastavlja svoje usavršavanje i upisuje specijalističke studije na Fakultetu umetnosti u Beogradu u klasi mr. Tijane Humo. Aktivno koncertira nakon studija kao solista, klavirski saradnik i član kamernih sastava. Održala je veliki broj solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Amerika). Više puta je učestvovala na Barskom ljetopisu. Svoj umjetnički rad zaokružila je angažmanom u predstavi Gradskog pozorišta iz Podgorice i Barskog Festivala ,,Don Kihot” u režiji Andraša Urbana kao i saradnjom sa baletskom školom “Princeza Ksenija” sa kojom je snimila četiri spota. Od 2009. god. radi kao prof. klavira i korepeticije u muzičkoj školi u Baru, i kao pedagog sa svojim učenicima osvojila je preko 70 nagrada, na raznim pijanističkim takmičenjima u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini,Makedoniji, Albaniji, Italiji i Francuskoj.

Detalji

Datum:
22. avg 2022.
Vrijeme:
21:00
Kategorija događaja:

Mjesto

Dvorac kralja Nikole

Organizator

JU Kulturni centar Bar