Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

ALEKSANDAR SINČUK, klavir

28. jula 2019. od 21:30

PROGRAM: 

  • Skrjabin – Prelid i nokturno za lijevu ruku
  •                       Etida op. 8, No.12
  • List – Liebestraum
  • Šopen – Poloneza As-dur
  • Božić – „Hilandar“
  • Čajkovski – Svita iz baleta „Krcko Oraščić“ (izbor)
  • Rahmanjinov – Prelide op. 23, No. 5, op. 32, No. 12, op. 23, No. 2

 

Aleksandar Sinčuk, pijanista, počeo je intenzivno da nastupa širom Rusije i u inostranstvu još kao student Centralne muzičke škole. Tokom studija na Moskovskom konzervatorijumu pod mentorstvom Valerija Pjasetskog, Sinčuk je postao laureat mnogih prestižnih pijanističkih konkursa. Između ostalih, ističu se Prva nagrada na Međunarodnom konkursu Rahmanjinov u Moskvi i Zlatna medalja na Međunarodnom konkursu Vladimir Horovic u Kijevu.

Nakon uspjeha na IV Međunarodnom konkursu Rahmanjinov, Sinčuk uspješno debituje i u Karnegi Holu 2009. godine. Danas se njegovi nastupi održavaju u značajnim koncertnim dvoranama širom Rusije, kao što su Velika sala Moskovskog konzervatorijuma, Dvorana Međunarodnog doma muzike Svetlanov u Moskvi, Koncertna sala Marijinskog teatra, a aktivno nastupa širom Evrope, SAD, Portoriku, Turskoj, Kini i Južnoj Koreji.

Gost je brojnih festivala klasične muzike kao što su Međunarodni festival „Lica savremenog pijanizma“ u Sankt Peterburgu, Ohridsko ljeto, Bemus, Moskovski muzički festival mladih, Piano Follies u Francuskoj, Kineski međunarodni pijanistički festival, Muzički festival u Bratislavi, Evropski muzički festival u Bugarskoj itd. Februara 2017. godine učestvovao je na ceremoniji zatvaranja III Zimskih svjetskih vojnih igara u Sočiju.

Sinčuk sarađuje sa brojnim ruskim i međunarodnim simfonijskim orkestrima, uključujući Orkestar Marijinski, Nacionalni filharmonijski orkestar Rusije, Simfonijski orkestar Moskve „Ruska filharmonija“, Brandenburški državni orkestar iz Frankfurta, Sofijska nacionalna filharmonija i nastupa sa proslavljenim dirigentima kao što su Vladimir Spivakov, Dmitrij Jurovski, Valerij Gergijev, Vjačeslav Ređa, Đorđe Pavlović, Dmitrij Vasilijev, Feliks Korobov, Fabio Mastranđelo, Nikolaj Đađura, Aleksej Kornijenko, Anatolij Levin, Valerij Poljanski, Maksim Eškenazi, Uroš Lajovic, Hovard Grifits itd.

Od 2014. godine se bavi pedagoškim radom. Godine 2015/2016. radio je kao asistent na Državnom moskovskom konzervatorijumu Čajkovski. Pored toga, redovno održava majstorske kurseve u Evropi, Americi i Aziji.

Solistički album Aleksandra Sinčuka koji sadrži remek-djela ruskih kompozitora Čajkovskog, Skrjabina i Rahmanjinova snimljen je u Velikoj sali Moskovskog konzervatorijuma, a izdao ga je Classical Records 2014. godine.

Detalji

Datum:
28. jula 2019.
Vrijeme:
21:30
Kategorija događaja:

Mjesto

Dvorac kralja Nikole

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me