Dječija predstava “Legenda o hrabrosti” na Ljetnjoj pozornici Doma kulture u četvrtak, 1. avgusta

Dječija predstava “Legenda o hrabrosti”, po tekstu i u režiji Mateje Popović, biće odigrana u četvrtak, 1. avgusta na Ljetnjoj pozornici Doma kulture u sklopu Pratećeg programa ovogodišnjeg “Ljetopisa” posvećenog djeci i omladini. 

Predstava počinje u 21:30h. Karte za nju se mogu rezervisati putem broja telefona 068/278-760 i kupiti na biletarnici Doma kulture od 18h pa do početka igranja. Cijena karte iznosi 3 eura. 

 

Čiča Mičino pozorište

„LEGENDA O HRABROSTI“ (6+)

Tekst i režija: Mateja Popović

Scenografija: Stojan Đorđević

Koreografija: Anka Gaćeša

Kostimografija: Srđan Perić

Muzika: Danilo Marinković

Dizajn svjetla: Gordana Pantelić

Produkcija zvuka i zvučni efekti: Pavle Nikolić

 

Igraju: Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Ivan Mihailović, Stevan Piale, Stojan Đorđević, Dragana Dabović, Mateja Popović, Bogdan Bogdanović, Božidar Marović, Dušan Popović i Gavrilo Ilić

„LEGENDA O HRABROSTI“

Vikinzima je oteta hrabrost

kada je došao nezvani gost

Zato poglavarka Krungla juri

jer kad se brani čast – mora da se žuri…

Hoćemo li da skočimo na leđa lakog vetra

jedno dva tri miliona metra

I vratimo se u prošlost dve hiljade godina i više

da vidimo šta nam priča piše…

 

„Legenda o Hrabrosti“ je mjuzikl sa elementima akrobacije. U sebičnoj i neobičnoj potjeri protagonista i antagonista za onim za čime žude obrađena je ideja morala i pravih vrijednosti. Neobična ljubavna priča upotpunjuje poruku predstave.

Koncept predstave je zasnovan na klasičnom dječijem teatru. Kostimi su bliži realnim i istorijskim nego fiktivnim. Scenografski koncept je dječija igra, svaki prostor se određuje drugačijim slaganjem kocki, različito dizajniranih strana.